Het hartje

Ben jij een beetje een modebewuste moeder?  Ben jij een echte trendsetter, of ben je meer een trendvolger?  Of doe jij altijd al liever je eigen ding? 

Leren lezen zonder letters!

Leren lezen is mijn passie. Oh yeah, er is weinig leuker in mijn vak als leerkracht, dan het aanleren van lezen.  Wist je dat kinderen in 6 weken leren lezen? Niet dat ze dan alle letters kennen, maar in zes weken leren ze…

Vierkante ogen

Bij het kijken naar een scherm zijn de ogen gefocust. Je zit stil. Het beeld zorgt voor een afwisselende stroom van prikkels en informatie. De ogen bewegen niet en kijken recht vooruit.   Dat is juist heel slecht. Je ogen staan stil. Ze zetten zich als het ware vast. Bovendien vergeten ze te knipperen en worden wat droger.   De ogen hoeven niet de focus te verleggen. De afstand tot het beeld is de hele tijd hetzelfde.

Wat is een Bioptor?

Ik heb een Bioptor. En als je me volgt heb je er vast wel eens iets over gelezen, maar de kans is vrij groot dat je denk: “wat is dat?”. Laat ik vooropstellen: het is niet gek, dat je niet weet wat een Bioptor is. Tot…

De opticien

Als je kind niet goed kan zien, krijgt hij of zij een bril aangemeten.  Vroeger was je heel bijzonder met een bril.   Dat was ook niet per se heel positief.  Jampotglazen, ouderwetse monturen. Nee een bril was niet bepaald een mode-item.    Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders.  Zonder bril tel je niet mee, zou ik bijna zeggen. Dat is natuurlijk overdreven en ook niet waar, maar zelf vind ik brillen leuk. Dat komt ook omdat de brillencollectie voor kinderen groot is. Er is genoeg te kiezen. Van kleurrijk en vrolijk tot serieus en sportief. Een opvallend montuur of kies je liever voor subtiel? Voor elk mens is er wel een fijne bril te vinden. 

Hoera, Huiswerk???

Is huiswerk een ware crime voor jou en je gezin?  Ben je het meer dan zat om iemand achter de broek aan te zitten?  Moet je voor je gevoel 100 x vragen “heb je geen huiswerk?".  Dan is de kans groot dat je   A) altijd het antwoord: “NEE, hoor” krijgt.  B) een grote waffel krijgt. C) om 22:13 druk bezig bent met het typen van een werkstuk over de Deltawerken. 

Visuele dysfunctie

Kijken doe je met je ogen. En als je ogen niet zo scherp zien, dan is daar de bril. Of je kiest voor lenzen. Toch is er ook een heel ander oogprobleem.   Eentje waar je vast niet zo snel aan denkt, namelijk een visuele dysfunctie.  Van een visuele dysfunctie kan een mens behoorlijk last hebben.  Het meest lastige daarvan is: jij of je kind kampt met veel problemen, maar waar je beslist niet aan denkt is dat het aan de ogen ligt.  

Leren lezen in groep 3

barbara de mooij

Leren lezen in groep 3 Als leerkracht vind ik het aanbieden van het leesonderwijs het meest leuke om te doen.Het blijft elk jaar weer bijna magisch, dat de kinderen die binnenkomen in groep 3 tegen de kerstvakantie kunnen lezen.Je begint…